duminică, 8 mai 2011

INTERVIU IMAGINAT

Cosmin a organizat, în cele două librării Cărtureşti pe care le-a condus, expoziţii pentru mulţi artişti plastici timişoreni şi nu numai. Pentru a scrie comunicatele de presă ale acelor evenimente, lua artiştilor mici interviuri.  Am selectat, din multele întrebări formulate de el de-a lungul timpului, câteva şi le-am propus participanţilor la proiect să răspundă la câte cred de cuviinţă.
Fiecare postare va cuprinde câte o întrebare din acest interviu imaginat, iar pe măsura ce vor veni răspunsurile, ele se vor adăuga celor existente deja.

(Cosmin): Dacă până la urmă viaţa e o probă de 
                 viteză şi nu una de   maraton, de rezistenţă?


-Elena Jebelean:
Atât de tare îmi voi încetini viaţa
până când ai să strigi
ca să mă găseşti.
O, ai să mă cauţi, ai să mă cauţi,
alergând de jur-împrejurul dragostei noastre
cu inima făcută scorbură,
până când în inima ta soarele se va naşte,
în glasul tău soarele se va naşte,
în alergarea ta soarele se va naşte,
în căutare soarele se va naşte,
în dragoste soarele se va naşte,
în jur-împrejur soarele se va naşte,
ca să simţi că,  aşa ca viaţa şi moartea,
viteza şi rezistenţa sunt una.
Doar atunci vei putea să ceri
să fie lumină.

-  Dana Iordache :
Viata doar este, nu o vad ca pe o proba. Viteza sau rezistenta se impletesc laolalta cu mersul agale, uneori, popasul, alteori. Le ai pe toate in diverse momente ale vietii.

- Timea Ciora:
Este o probă de viteză, cel puţin este acum, zilele parcă trec mai repede, trebuie să fii grăbit să îndeplineşti tot ce ţi-ai propus!


-Mircea Popescu
       Totul stă în modul în care fiecare se raportează la viaţa sa. Ceea ce greu înţelegem este că nu şi viaţa se raportează la noi.

 - Eric Baude
  La vie n’est pas une épreuve de vitesse ni un marathon de résistance, ce n’est pas une compétition, c’est un chemin, une voie vers la voie. Il n’y a pas de chemin, de voie sans la marche.
   Viaţa nu e nici o probă de viteză, nici una de maraton, de rezistenţă, nu e o competiţie, ci e un drum, o cale spre cale. Nu există drum, cale, fără mers.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu